30 kilo arganvruchten is een liter olie

Wist je dat er 30 kilo arganvruchten nodig is voor 1 liter arganolie?

Per seizoen kan de arganboom ongeveer 30 kg aan arganvruchten produceren. Dit is goed voor slechts één liter pure arganolie. Dit verklaart meteen waarom arganolie zo’n kostbaar product is. Het is schaars en bovendien is het veel werk om de waardevolle olie uit de argannoten te persen.

30 kilo arganvruchten is een liter olie

De arganvruchten worden verzameld door de Berbervrouwen in Marokko. Zij halen vervolgens de schil van de vruchten af. Dit doen zij door met een steen op de harde vruchten te slaan. In iedere vrucht zitten drie pitten (noten), deze argannoten zitten vol met arganolie. Om de olie uit de noten te krijgen wordt gebruik gemaakt van een stenen handmolen. De noten worden fijngemalen tot pulp, waarna deze met water gemengd en gekneed wordt.

Pure arganolie

Zoals je wellicht weet mengt olie niet met water. Door het kneden van de pulp met water wordt de olie van de pulp en het water gescheiden. De pulp wordt goed uitgeknepen en de pure arganolie wordt opgevangen. Pas als de olie helmaal zuiver is wordt deze in glazen flessen bewaard. Deze zorgen ervoor dat de houdbaarheid van de olie verlengd wordt. Er worden immers geen conserveringsmiddelen toegevoegd aan de pure olie.

Hi! Ik ben Astrid van Kollenburg. Vanaf het moment dat ik kennismaakte met arganolie en zag wat het met mijn huid en haar deed, ben ik verkocht. Op het blog van Love Arganolie schrijf ik over alle toepassingen van arganolie en geef ik tips om je huid, haar en nagels optimaal te verzorgen. Enjoy!

De waardering van www.lovearganolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 124 reviews.