Onze arganolie is koud geperst. Wat betekent dat?

Arganolie kan koud worden geperst, maar ook warm. Hier zit een behoorlijk verschil tussen. Onze arganolie is koud geperst, maar wat betekent dit nou eigenlijk en waarom is dit zo positief voor de olie?

Onze arganolie is koud geperst. Wat betekent dat?

Arganolie en vitamines

Arganolie zit vol vitamine E en antioxidanten. Dit betekent dat de olie heel goed is voor bijvoorbeeld je huid en je haar. Arganolie wordt niet voor niks gezien als een wondermiddel en bevat veel meer beschermende en verzorgende stoffen dan veel andere oliën. Cactusvijgolie bevat zelfs nóg meer van deze stoffen, maar daar hangt dan ook een ander prijskaartje aan.

Voordelen van arganolie

Arganolie kent talloze voordelen. Zo kan het zorgen voor huidverjonging en werkt het prima tegen zwangerschapsstriemen en littekens. Ook kan de olie heel goed helpen voor een glanzende huid en sterke nagels. Je kunt gezichtsmaskers, haarmaskers en scrubs maken van de olie.

Koudgeperste arganolie

Koudgeperste arganolie is doorgaans een stuk duurder dan andere arganolie en mensen vragen zich dan ook af wat het verschil is. Bij koudgeperste arganolie wordt de olie uit de noten geperst bij maximaal 60 graden Celsius. Bij andere varianten is dit zeker 200 gaden Celsius en hierbij is de kans aanwezig dat alle goede vitamines en antioxidanten verloren gaan. Ook voelt de olie heel anders aan. De arganolie die koudgeperst is, wordt goed opgenomen door de huid. Wanneer de arganolie warm geperst is, blijft deze veel langer op de huid liggen en voelt hij ook dunner aan.

Andere oliën

Arganolie die niet koudgeperst wordt, heeft doorgaans een hele andere kleur en is soms bijna doorzichtig. Je kunt er dan vanuit gaan dat deze is gemengd met een hele andere soort olie en dat alle belangrijke stoffen er niet meer in zitten.

Koudgeperst is beter

In Marokko, waar de arganolie oorspronkelijk vandaan komt, werd altijd gebruik gemaakt van koudgeperste olie. Wanneer je cosmetische arganolie gebruikt, kun je dit het beste doen op de manier zoals ze in Marokko ook deden: zonder allerlei toevoegingen, zoals andere oliesoorten. Kies voor het beste resultaat ook voo de betere olie. Misschien is dit wel wat duurder, maar je zult wel veel beter resultaat zien.

Onze arganolie

Onze arganolie is koud geperst en biedt dus het resultaat dat je van arganolie mag verwachten. Hier krijg je alleen de beste kwaliteit en mengen we de arganolie niet met een andere soort olie.

Hi! Ik ben Astrid van Kollenburg. Vanaf het moment dat ik kennismaakte met arganolie en zag wat het met mijn huid en haar deed, ben ik verkocht. Op het blog van Love Arganolie schrijf ik over alle toepassingen van arganolie en geef ik tips om je huid, haar en nagels optimaal te verzorgen. Enjoy!

De waardering van www.lovearganolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 124 reviews.