7 manieren waarop je arganolie kunt gebruiken

Arganolie is een 100% zuivere en natuurlijke olie die wordt gewonnen uit de pitten van de vrucht van de arganboom. Een zeldzame boom die vooral nog in Marokko is te vinden. De olie wordt al eeuwenlang gebruikt voor zowel consumptie, medische toepassingen als cosmetica. Het bijzondere is dat de cosmetische toepassing effect heeft op vele gebieden. Hieronder de belangrijkste 7 op een rij.

7 manieren waarop je arganolie kunt gebruiken

Gezichtsverzorging

Pure arganolie voedt de huid en verzorgt deze intensief, waardoor je huid soepel en zacht aanvoelt. Heb je last van een droge huid? Dan moet je arganolie echt eens proberen. Binnen een paar dagen ben je van de droge plekjes af en ziet je huid er weer gezond en stralend uit. Fijn bijkomend voordeel is dat arganolie huidveroudering tegengaat. Het zorgt ervoor dat fijne lijntjes minder opvallen.

Lichaamsverzorging

Niet alleen je gezicht, maar ook de rest van je lichaam heeft baat bij het gebruik van arganolie. Gebruik de pure olie om droge plekjes zoals je ellebogen, knieën en hielen mee in te smeren. Voor de rest van je lichaam kun je een fijne bodylotion met arganolie gebruiken. De huid krijgt meer weerstand en blijft elastisch. Rimpels worden voorkomen en een geïrriteerde huid zal rustiger aanvoelen. Omdat de celvernieuwing gestimuleerd wordt zal je huid er na regelmatig gebruik zichtbaar en voelbaar beter uit zien.

Glanzend haar

Arganolie geeft op meerdere gebieden verzorging voor het haar. Het wordt gladder, zachter en krijgt een gezonde en glanzende uitstraling zonder vet aan te voelen. Verdeel een paar druppels pure olie over handoekdroog of droog haar en zie het verschil!

Sterke nagels

Masseer dagelijks een druppel arganolie op je nagels. Na een paar dagen zien ze er mooier uit, zijn ze gezonder en sterker. Met deze tip heb  je nooit meer last van broze, gespleten nagels. Bovendien is de olie ook super verzorgend voor je nagelriemen. Je handen zijn je visitekaartje, zorg ervoor dat ze er verzorgd uit zien.

Badolie

Voeg eens een paar druppels arganolie toe aan je badwater. Heerlijk als je last hebt van een droge huid. De olie is rijk aan vitaminen, mineralen en vetzuren. Hierdoor wordt je huid intensief gevoed en gehydrateerd.

Tegen striae en littekens

Heb je last van ontsierende littekens of striae (striemen)? Probeer arganolie. Het versterkt de verbindingsstructuren van proteïnen in de huid waardoor je huid strakker en als het ware glad getrokken wordt. Door je huid regelmatig te masseren met arganolie worden striemen, littekens en oneffenheden minder opvallend.

Tegen psoriasis of eczeem

Arganolie kan de symptomen van psoriasis onderdrukken. Psoriasis is een huidaandoening waarbij er veel jeuk ontstaat en het zich uit in rode en droge plekken op de huid. Deze plekken worden flare-ups genoemd. Hydratatie is zeer belangrijk om dit tegen te gaan en juist hiervoor is arganolie zeer geschikt. De essentiële onverzadigde vetzuren, samen met de hoge concentratie vitamine E zorgen ervoor dat de huid wordt gevoed en niet zal uitdrogen. De sterolen in de olie verminderen de kans op infecties en zorgen ervoor dat de huid vocht beter vasthoudt.


Dit zijn 7 manieren waarop je arganolie kunt gebruiken, maar er zijn er nog veel meer te bedenken. Wat is jouw ultieme tip voor het gebruik van arganolie?