Arganolie gebruiken na het zonnen

pure arganolie aftersun

Dat je je huid goed moet beschermen als je de zon in gaat is algemeen bekend. Maar je huid insmeren met een zonnebrandcrème is eigenlijk niet voldoende om je lichaam echt goed te beschermen tegen UV-straling. Om een droge huid en huidveroudering door het zonnen te voorkomen is het verstandig om je na het zonnebaden goed in te smeren met een aftersun. Pure arganolie is hiervoor heel geschikt.

Waarom arganolie gebruiken als aftersun?

Arganolie bevat verschillende stoffen die goed zijn voor de huid, zoals vetzuren, anti-oxidanten en vitamine E. De schadelijke effecten van de zon (denk aan huidveroudering en roodheid) worden door deze stoffen teruggedrongen, waardoor je huid na het gebruik soepeler, zachter en minder droog aanvoelt. Huidveroudering wordt zo ook tegengegaan. De Marokkaans olie is geheel natuurlijk en dus zonder chemicaliën, waardoor het de huid niet irriteert. Je kunt het zelfs veilig gebruiken om je verbrande huid tot rust te brengen en te herstellen. De pure arganolie trekt snel in en zorgt er ook nog eens voor dat je je bruine kleurtje langer behoudt. Insmeren met arganolie is eveneens verstandig na een bezoekje aan de zonnestudio.

Hoe gebruik je de Marokkaanse olie na het zonnen?

Voordat je je na het zonnebaden insmeert met arganolie kun je het beste een verkoelende douche nemen. Dit haalt de brand uit je huid. Als je lang in de zon geweest bent gaat het brandende effect van de zon nog even door. Misschien heb je dat wel eens gemerkt. Tijdens het zonnen had je nergens last van, maar pas ’s avonds merkte je dat je toch een beetje verbrand was. Door je huid te verkoelen stop je dit proces en voorkom je dat je huid nog roder wordt. Droog de gevoelige huid voorzichtig af door enkel te deppen met de handdoek. Vervolgens kun je je gehele lichaam en ook je gezicht insmeren met een paar druppels van deze herstellende olie.

Arganolie gebruiken tijdens het zonnen

Wil je sneller bruin worden in de zon? Smeer je dan tijdens het zonnen in met pure arganolie. Net als olijfolie heeft dit een positieve invloed op het bruiningsproces. Let echter wel goed op dat je niet verbrand en gebruik ook altijd een zonnebrandcrème met beschermingsfactor.