De beste tips voor glanzend haar

Wil jij graag glanzend haar? Dan is een goede haarverzorging het belangrijkste. Wanneer je haar goed wordt verzorgd, zal het vanzelf gaan glanzen. Wat zijn de beste tips voor glanzend haar?

pure arganolie glanzend haar

Bezoek de kapper

Een bezoekje aan de kapper kan zeker helpen wanneer je glanzend haar wilt. Zorg dat de puntjes even worden bijgeknipt en je haar ziet er direct gezonder uit. Veel mensen gaan te weinig naar de kapper, waardoor het haar er al snel dof uit gaat zien. Niet doen dus!

Pas op met hitte!

Eén van de beste tips om glanzend haar te krijgen, is: oppassen met hitte. Dit geldt voor bijvoorbeeld de föhn, maar ook een warme douche en stylingtang doen meer kwaad dan goed voor je haar. Je haar kan helemaal niet zo goed tegen hitte. Wil je toch je haren föhnen? Kijk dan of je een föhn kan vinden met een koude stand. Na het föhnen gebruik je nog even de koude stand en dit zal al veel verschil maken. Als je het aandurft kun je ook aan het einde van je douchebeurt het water flink wat kouder zetten.

Wassen

Regelmatig je haar wassen kan zeker helpen om het glanzend te houden, maar doe dit niet te vaak. Het is helemaal niet nodig om je haren iedere dag te wassen. Twee of drie keer per week is meer dan voldoende. De andere dagen kun je eventueel een douchemuts op doen, zodat het warme water niet op je haar terecht komt.

Let op je voeding

Het klinkt misschien vreemd, maar door gezond te eten, kun je je haren ook sterker en gezonder maken. Je zult vooral voldoende vitamine B moeten binnenkrijgen om je haar goed te kunnen verzorgen. Veel mensen vergeten dat glanzend haar niet alleen van buitenaf komt, maar ook zeker van binnenuit.

Arganolie voor je haar

Arganolie is een oliesoort die heel erg goed kan helpen om je haar glanzend te maken. Geef jezelf regelmatig een haarmasker met pure arganolie of gebruik de olie in je droge haarpunten. Je ziet direct het verschil. Arganolie pakt je haar op meerdere vlakken aan. Zo zorgt het ervoor dat je haar en hoofdhuid goed gehydrateerd wordt. Ook zorgt het voor de nodige vitamines in je haar en daarnaast beschermt het je haar, bijvoorbeeld tegen hitte. Arganolie kan dagelijks worden gebruikt en zorgt ervoor dat het prachtig gaat glanzen.