pure arganolie droge huid

Last van een droge huid? Arganolie kan helpen!

Heb jij in de winter ook regelmatig last van een droge huid? Heel vervelend! Toch is er best iets aan te doen. Let bijvoorbeeld op de luchtvochtigheid in huis. Door de verwarming verandert dit in de winter, waardoor je huid meer vocht verliest. Dit is vrij eenvoudig op te lossen door een bakje water aan of naast de verwarming te zetten. Ook douchen is niet echt ideaal voor je huid. Doe dit dan ook niet te lang en ga voor een minder heet bad. En wees terughoudend met gebruik van zeep. Badolie is beter voor je huid. Ook de zonnebank droogt de huid uit!

Arganolie

Je kunt je huid extra verzorgen door hem in te smeren met een verzorgende crème of olie. Een heerlijk product daarvoor is arganolie. Arganolie is afkomstig uit Marokko en wordt ook weleens “marrokaans goud” genoemd. Niet alleen vanwege de goudgele kleur, maar ook omdat de olie bij veel kwaaltjes helpt. Je kan het puur gebruiken, maar het is ook te koop in bijvoorbeeld shampoo of bodylotion. Het is een zuiver natuurproduct en is te gebruiken voor ieder huidtype.

Voor jouw droge huid werkt het verzachtend en het herstelt én beschermt de huid. Als je gaat douchen of een bad neemt, is het dus beter om shampoo of zeep met arganolie te gebruiken dan een chemisch verzorgingsproduct. Deze producten drogen de huid juist uit. Heb je al last van een droge huid? Dan kan je ook de pure vorm van arganolie nemen, om even de huid een extra opkikker te geven. Er is tevens een gezichtscrème te koop met arganolie. Fijn om te weten dat je daarmee ook nog bezig bent om rimpels te weren!

Hoe Arganolie werkt

Arganolie bevat onverzadigde en essentiële vetzuren. Er zijn vetzuren die je lichaam zelf niet aan kan maken, maar toch wel nodig heeft. Jouw lichaam heeft daar voedingsstoffen voor nodig, maar kan het ook halen uit huidverzorgingsproducten. In arganolie zit omega-9 en omega-6, ook wel oliezuur en linolzuur genoemd, die ontstekingen tegengaan, zorgen voor meer weerstand en de huid elastischer maken. Arganolie is dus niet alleen een heerlijk product bij een droge huid, maar ook bij bijvoorbeeld acne, beschadigde nagels of futloos haar.