pure arganolie scrub gezicht

Maak je eigen gezichtsscrub met arganolieJe huid krijgt dagelijks veel te verduren

Door vervuiling in de lucht, het gebruik van cremes en bodylotions en door zonlicht, kou en regen kan de huid er dof uit gaan zien. De doffe uitstraling komt door de dode cellen aan de oppervlakte van de huid. Onder deze dode huidcellen zit een nieuwe huid. Door te scrubben met een milde gezichtsscrub verdwijnen de dode cellen en verschijnt een stralende huid, zonder droge plekken en schilfertjes.

Waarom een gezichtsscrub?

Voor een stralende huid is het noodzakelijk om minstens één keer per week goed te scrubben. Wanneer je last hebt van een vette of onzuivere huid kun je deze twee keer per week scrubben. Scrubcrèmes voor het gezicht zijn in veel verschillende soorten te verkrijgen in de winkel. Maar een goed (en leuk!) alternatief is om zelf een gezichtsscrub te maken, bijvoorbeeld met arganolie. Je weet dan zeker dat er geen chemicaliën en andere ingrediënten zijn toegevoegd die niet goed zijn voor je huid.

Als basis voor een zelfgemaakte scrubcrème kun je arganolie gebruiken. Arganolie bevat een hoog gehalte aan vitamine E en essentiële vetzuren, die de huid intensief voeden, herstellen en in balans brengen.

Maak een gezichtsscrub met arganolie

Je maakt de scrub met arganolie door de olie te mengen met havermoutvlokken of bruine suiker. Deze gezichtsscrub is niet te ruw en daardoor perfect voor je gezicht en je lippen. Wanneer je het gehele lichaam wilt scrubben, kun je ook gewone suiker gebruiken. De crème wordt hierdoor wat grover. Je kunt je huid het beste scrubben door het arganmengsel gedurende een paar minuten zachtjes over de huid te masseren en daarna af te spoelen met lauwwarm water. Voor het beste resultaat kun je de huid na de scrub verzorgen een paar druppels pure arganolie. Probeer het eens en laat ons weten wat je er van vond. We zijn heel benieuwd!