psoriasis verminderen met arganolie

Psoriasis verminderen met arganolie

Psoriasis is een chronische huidziekte waar veel mensen last van hebben. De ziekte heeft veel vervelende symptomen zoals pijn, jeuk, rode vlekken en huidschilfers en voor veel patiënten is vooral de zichtbaarheid van deze symptomen een zware last. Gelukkig is er wel een manier om de symptomen te verminderen. Hoe? Dat lees je hieronder.

Wat is psoriasis?

Psoriasis veroorzaakt rode, schilferende plekken op de huid die kunnen jeuken of pijnlijk kunnen zijn. Deze plekken komen vooral voor op de (behaarde) hoofdhuid, de knieën en de ellebogen. De ziekte kent periodes van verslechtering en verbetering. Daarnaast kan de toedracht per persoon verschillen: bij sommige mensen is bijna de hele huid getroffen, terwijl de symptomen bij anderen slechts op enkele plekken verschijnen.

Psoriasis in cijfers

Wereldwijd heeft 2 tot 3% van de bevolking last van deze huidaandoening. In Nederland zijn dat zo’n 350.000 mensen en in heel Europa circa 14,5 miljoen. De ziekte komt het meest voor bij mensen met een blanke huidskleur en de symptomen verschijnen doorgaans voor het eerst bij een leeftijd tussen 15 en 25 jaar. Het meeste last van de symptomen hebben de meeste patiënten als zij tussen de 40 en 50 jaar oud zijn.

Oorzaken van psoriasis

Hoe de huidaandoening precies ontstaat is tot op heden onbekend. Wel speelt erfelijkheid een belangrijke rol. De kans op de ziekte is 10% als één van de ouders de aandoening heeft. Als beide ouders de ziekte hebben is de kans om de ziekte ook te krijgen 50%. Psoriasis kan bij mensen met een erfelijke aanleg uitbreken of verergeren door milieu- en  omgevingsfactoren zoals beschadiging van de huid, andere huidaandoeningen (zoals schimmelinfecties of acne), andere infecties, blootstelling aan zonlicht, alcoholgebruik, roken, douchen en baden, veranderingen in de hormoonhuishouding, het gebruik van medicijnen of stress. Daarnaast wijzen de symptomen erop dat de huidaandoening een ontsteking van de huid is waardoor deze sneller verhoornt. Er komen steeds nieuwe huidcellen bij om de oude te vervangen. Psoriasis is echter niet besmettelijk.

Psoriasis verminderen met arganolie

Hoewel psoriasis ongeneeslijk is, kun je de symptomen ervan gelukkig wel verminderen. Wanneer de vele bezoeken aan de dermatoloog en het gebruik van de voorgeschreven medicijnen geen positieve resultaten opleveren, kan arganolie een oplossing bieden. Arganolie is een eenvoudige oplossing tegen de rode, schilferende plekken, en heeft geen bijwerkingen. De vetzuren en carotenoïden in de olie herstellen het natuurlijke vochtgehalte in de huid. Dit is belangrijk omdat een droge huid de symptomen kan verergeren. Dagelijks gebruik van arganolie houdt het vochtgehalte in balans. Daarnaast bevat arganolie vitamine E, een krachtige antioxidant. Direct na het aanbrengen van de olie op de huid worden de pijn en jeuk minder. Ontstekingen door de ziekte worden verminderd, evenals de zichtbaarheid van de rode vlekken op de huid. Pure argan olie bevat geen parfum, kunstmatige kleurstoffen of conserveringsmiddelen waar je huid geïrriteerd van raakt en is een rijke voedingsbron voor je huid.

Welke arganolie moet ik kopen?

Wil jij ook de symptomen van psoriasis verminderen met arganolie, dan moet je op een paar dingen letten. De ziekte is goed te behandelen met 100% pure, zuivere olie. Zorg er dus voor dat je géén olie koopt met chemische toevoegingen. Dit is belangrijk omdat je anders kans loopt de huid nog meer te irriteren. Koop daarnaast koudgeperste arganolie, deze bevat de hoogste concentratie waardevolle voedingsstoffen.

Laat arganolie ook voor jouw huid een natuurlijke oplossing zijn.