Cactusvijgolie: de echte anti-ageing kampioen

Cactusvijgolie wordt beschouwd als een van de beste natuurlijke middelen om veroudering van de huid te voorkomen. De olie is afkomstig uit de zaden van de cactusvijg, de rood-gele ‘bloemen’ die je wel eens op een cactus ziet zitten. Cactusvijgolie is een kostbaar en zeldzaam product. Niet gek als je bedenkt dat voor 1 liter olie een miljoen cactuszaden nodig zijn. Het is enorm veel werk om de olie uit deze zaadjes te krijgen, ongeveer 35 uur menselijke handabeid voor een liter olie.

Cactusvijgolie: de echte anti-ageing kampioen

Cactusvijgolie zit bomvol vetzuren, vitaminen en antioxidanten

Maar liefst 65% van de cactusvijgolie bestaat uit essentiële vetzuren zoals linolzuur en Omega 6. Hiernaast zit het ook vol vitaminen E, een zeer krachtig antioxidant. Dit maakt het tot een ideale olie om veroudering van de huid tegen te gaan. Behalve voedend en beschermend tegen uitdroging beschermt de cactusvijgolie ook sterk tegen de zogenaamde vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor het verouderingsproces van de huid. Na gebruik voelt je huid soepel en zacht aan en worden rimpels, lijntjes en littekentjes minder zichtbaar. Je huid wordt strakker en gladder.

Behalve voor de dagelijkse huidverzorging is cactusvijgolie ook zeer geschikt om huidproblemen te voorkomen of te verzachten, om je haar krachtig te voeden of om je nagels te voeden en te versterken. Het is een luxe beautyproduct dat multi-inzetbaar is. Omdat het zo’n schaars en kostbaar product is wordt het regelmatig toegevoegd in verzorgingsproducten, maar je kunt het ook puur gebruiken. Ideaal als je je huid, haar en nagels een echte boost wilt geven. Niks helpt beter in het bestrijden van rimpels en lijntjes dan dagelijks de pure cactusvijgolie als serum aanbrengen.

Hi! Ik ben Astrid van Kollenburg. Vanaf het moment dat ik kennismaakte met arganolie en zag wat het met mijn huid en haar deed, ben ik verkocht. Op het blog van Love Arganolie schrijf ik over alle toepassingen van arganolie en geef ik tips om je huid, haar en nagels optimaal te verzorgen. Enjoy!

De waardering van www.lovearganolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 124 reviews.