Cellulite (sinaasappelhuid): zo kom je er vanaf

Nu het mooier weer wordt, de jurkjes en korte broeken weer uit de kast komen en we ons weer in ons zwemtenue moeten vertonen gaan veel vrouwen de strijd aan met hun cellulite, oftewel sinaasappelhuid. Cellulite is een veel voorkomend probleem bij vrouwen. Niet alleen de dames met een paar kilo te veel hebben er last van, ook als je heel slank bent kun je een sinaasappelhuid hebben. Meestal vooral op de bovenbenen en billen. De verklaring is eenvoudig: daar zit nou eenmaal meer vetweefsel dan op andere plekken van ons lichaam.

Wat is cellulite?

Cellulite wordt ook wel eens sinaasappelhuid genoemd en deze naam zegt eigenlijk precies waar het om gaat. Een bobbelige huid, vooral op de bovenbenen en billen. Een beetje zoals de schil van een sinaasappel eruit ziet dus. Veel vrouwen schamen zich ervoor en durven zich niet met blote benen in het openbaar te vertonen. Laat staan in een bikini op het strand! Ze schamen zich, omdat cellulite niet past in het schoonheidsideaal van slank en strak. Terwijl je er gewoon echt niet zoveel aan kunt doen. Het is voor het grootste deel gewoon domme pech als je last hebt van cellulitis – of geluk als jij een van de weinigen bent die het niet heeft. De reden dat vrouwen vaak last hebben van cellulite op de benen en billen is omdat bij hen het vetweefsel vlak onder de huid ligt. Dit in combinatie met de hormoonwisselingen zorgen voor een sinaasappelhuid.

Cellulite versus cellulitis

Vaak wordt cellulite verward met cellulitis. Onterecht, want met deze laatste wordt een bacteriële infectie van het onderhuidse vetweefsel bedoeld. Cellulitis is dan ook eerder een medische zaak dan een cosmetische kwaal.

Kun je een sinaasappelhuid voorkomen?

Moet je je schamen voor je cellulite? Nee, natuurlijk niet! Je bent mooi zoals je bent en iedereen heeft last van imperfecties en onzekerheden. Onthoud dat maar als je op je handdoek op het strand ligt. Meer dan eens wordt verwezen naar een slechte levensstijl als het gaat over het ontstaan van een sinaasappelhuid. Slechte eetgewoontes, gebrek aan sport, overwicht,… Zonder twijfel spelen deze factoren een belangrijke rol. Veel zitten en weinig bewegen zal immers de kans vergroten dat je last hebt van deze kwaal. Toch zijn dit niet de enige factoren, waardoor de reden niet altijd bij de levensstijl moet worden gezocht. Gezonde en hele slanke vrouwen kunnen immers ook te kampen krijgen met deze aandoening. Vaak is sinaasappelhuid leeftijdsgebonden, waarbij de kans toeneemt naarmate je ouder wordt, of heb je er gewoon meer aanleg voor. Daarnaast is het vrouwelijke hormoon oestrogeen hier ook een boosdoener. Daar kun je zelf helemaal niets aan veranderen natuulijk.

Cellulite verminderen met arganolie en een massageborstel

We noemden het al, vrouwen die niet veel bewegen hebben meer kans op het ontstaan van cellulite. Sporten is dan ook een ideale remedie tegen het krijgen van deze cosmetische aandoening. Wie vaak gaat zwemmen of fietsen zal zijn kans zienderogen zien dalen. Een tweede oplossing is om af te vallen. Wanneer de vetcellen op je benen en billen minder vet bevatten vermindert ook de bobbelige structuur van je huid.

Ook arganolie kan helpen om een sinaasappelhuid te voorkomen of te verminderen. Zeker als je dit een of tweemaal per dag aanbrengt op de probleemgebieden en deze vervolgens stevig masseert. Bijvoorbeeld met een anti-cellulite massageborstel. Massage stimuleert de bloedsomloop en de afvoer van gifstoffen uit het vetweefsel. Als je jezelf trouw elke dag masseert zie je na verloop van tijd dat je huid strakker, gladder en soepeler wordt en dat cellulitis minder zichtbaar is.

Hi! Ik ben Astrid van Kollenburg. Vanaf het moment dat ik kennismaakte met arganolie en zag wat het met mijn huid en haar deed, ben ik verkocht. Op het blog van Love Arganolie schrijf ik over alle toepassingen van arganolie en geef ik tips om je huid, haar en nagels optimaal te verzorgen. Enjoy!

IN 7 STAPPEN EEN STRALENDE HUID

Word de mooiste versie van jezelf! Met deze 7 eenvoudige stappen heb jij binnen no time een gezonde, stralende huid.

Love ArganolieGeen dure crèmes of exclusieve behandelingen nodig

Love ArganolieSimpele maar effectieve tips die iedereen kan toepassen

De waardering van www.lovearganolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 124 reviews.