Droge handen? Gebruik een goede handcreme

Veel mensen hebben in de herfst en winter last van droge handen. In deze seizoenen is de lucht veel droger dan in de zomer. Door de lage temperaturen, droge lucht en veel wind kunnen de handen uitdrogen. Ook binnenshuis is de lucht veel droger, vanwege het aanstaan van de verwarming of kachel. Hieronder lees je drie belangrijke tips die je helpen om droge handen te voorkomen. Volg deze tips en je zult geen last meer hebben van droge handen. Ten eerste is het belangrijk om de luchtvochtigheid binnenshuis te regelen, ten tweede is het belangrijk om handschoenen te dragen en last but not least: een goede handcrème is van essentieel belang.
Droge handen? Gebruik een goede handcreme

Luchtvochtigheid

Op een koude herfst- of winterdag heb jij waarschijnlijk ook de centrale verwarming aanstaan. Wat veel mensen niet weten is dat de luchtvochtigheid binnenshuis heel erg vermindert door de warmte die de verwarming afgeeft. Het is binnen warmer dan buiten. Om de luchtvochtigheid binnenshuis te regelen kun je een simpele handeling uitvoeren. Er zijn waterbakjes te koop die je aan de verwarming kunt hangen (maar bakje/glas water op de vensterbank werkt ook prima). Het water in het waterbakje zorgt ervoor dat de lucht binnenshuis vochtiger wordt, waardoor je huid minder uitdroogt.

Draag handschoenen

Handschoenen beschermen onze handen tegen de koude buitenlucht. Veel mensen houden niet van handschoenen dragen, omdat ze dan hun mobiele telefoon niet meer kunnen gebruiken. Voor de bescherming van je handen heb je geen dikke wanten nodig. Een hele dunne handschoen is al meer dan voldoende. Ook bestaan er tegenwoordig touch gevoelige handschoenen, waarmee je gewoon makkelijk gebruik kan maken van je smartphone. Verder is het belangrijk dat je handschoenen draagt als je bezig bent in de tuin. Grove aarde is slecht voor de huid en je huid kan hierdoor ook erg uitdrogen. Ten slotte is het ook een tip om handschoenen te dragen bij het doen van het huishouden. Als de handen regelmatig bloot worden gesteld aan veel water en sterke reinigingsmiddelen kun je last krijgen van extreem droge handen. Gelukkig bestaan er schoonmaak handschoenen!

Gebruik handcrème

Zeker in de herfst en winter kan je huid wel wat extra aandacht en verzorging gebruiken. Een goede handcreme is dan ook geen overbodige luxe. Kies bijvoorbeeld voor een handcreme met arganolie of olijfolie. Deze oliën zorgen ervoor dat je handen worden beschermd en tegelijkertijd ook worden verzorgd. Hét recept voor zijdezachte handen. Smeer je handen een paar keer per dag in, zeker als je vaak je handen wast of in aanraking komt met schoonmaakmiddelen. Heb je extreem droge handen? Smeer ze dan ’s avonds lekker dik in en trek dunne katoenen handschoentjes aan, zodat de creme de hele nacht kan inwerken. De volgende ochtend word je wakker met handen die weer fijn en zacht aanvoelen.
Onze persoonlijke favoriet: de handcreme met olijfolie:
Droge handen? Gebruik een goede handcreme
Heb jij nog een tip voor droge handen? Deel hem hieronder!

Hi! Ik ben Astrid van Kollenburg. Vanaf het moment dat ik kennismaakte met arganolie en zag wat het met mijn huid en haar deed, ben ik verkocht. Op het blog van Love Arganolie schrijf ik over alle toepassingen van arganolie en geef ik tips om je huid, haar en nagels optimaal te verzorgen. Enjoy!

IN 7 STAPPEN EEN STRALENDE HUID

Word de mooiste versie van jezelf! Met deze 7 eenvoudige stappen heb jij binnen no time een gezonde, stralende huid.

Love ArganolieGeen dure crèmes of exclusieve behandelingen nodig

Love ArganolieSimpele maar effectieve tips die iedereen kan toepassen

De waardering van www.lovearganolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 124 reviews.