Een onzuivere huid met puistjes, zo kom je er vanaf

Bijna iedereen krijgt in zijn of haar leven wel een keer last van puistjes. Over het algemeen zijn hormoonschommelingen de oorzaak, maar overgevoeligheid, irritatie en medicatie kunnen ook belangrijke oorzaken zijn. Zeker in de pubertijd kan een onzuivere huid in combinatie met puistjes zorgen voor een onzeker gevoel. Vaak hebben meisjes hier meer last van dan jongens, omdat zij over het algemeen meer met hun uiterlijk bezig zijn. Ook als je wat ouder bent en te maken krijgt met hormoonschommelingen, door bijvoorbeeld menstruatie, medicatie of overgang kun je last krijgen van een onzuivere huid met pukkeltjes. In dit artikel lees je hoe je je huid het beste kunt verzorgen zodat puistjes en pukkeltjes verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.
Een onzuivere huid met puistjes, zo kom je er vanaf

Reinig je onzuivere huid mild

Pukkeltjes kunnen voorkomen in het gezicht, en dan met name in de T-zone. Voorhoofd, neus en kin zijn gevoeliger om puistjes te ontwikkelen dan de wangen. Op de rug, schouders, nek en bovenarmen kunnen zich ook pukkeltjes ontwikkelen. Reiniging is het allerbelangrijkste bij de verzorging van een onzuivere huid (dit geldt eigenlijk voor alle huidtypen). Reinig je huid elke ochtend en avond met een milde gezichtsreiniger die speciaal ontwikkeld is voor de onzuivere huid, zoals deze met arganolie. Verwijder vuil en make-upresten zonder je huid te irriteren met allerlei chemische reinigers. Deze veroorzaken alleen maar meer pukkeltjes en vlekjes. Kies voor een 100% natuurlijke reiniger die zacht is voor je huid.
Konjac spons – hét beautygeheim voor een stralende huid

Bescherm je huid met een goed product

Zodra je huid helemaal schoon is kun je haar verzorgen met een fijne gezichtscreme, zoals de 24h-gezichtscrème met arganolie. Deze is speciaal ontwikkeld voor de vette en gecombineerde huid en zorgt voor bescherming en herstel van je huid. Grote pukkels en puisten kun je behandelen met Benzoylperoxide-gel. Smeer nooit je hele gezicht in, maar gebruik een wattenstaafje om de grote pukkels met deze gel aan te stippen zodat ze uitdrogen. Benzoylperoxide-gel is te koop bij de apotheek.

Tot slot

Er zijn veel fabeltjes als het gaat om vet eten of het innemen van vitamines. Het belangrijkste is echter dat je gezond eet en voldoende (water) drinkt. Hoe je je van binnen verzorgt straal je uit naar buiten! Gewoon water drinken is beter voor je huid dan frisdrank met suiker of zoetstoffen. En ook voldoende rust zorgt voor een gezonde, stralende huid.

Hi! Ik ben Astrid van Kollenburg. Vanaf het moment dat ik kennismaakte met arganolie en zag wat het met mijn huid en haar deed, ben ik verkocht. Op het blog van Love Arganolie schrijf ik over alle toepassingen van arganolie en geef ik tips om je huid, haar en nagels optimaal te verzorgen. Enjoy!

IN 7 STAPPEN EEN STRALENDE HUID

Word de mooiste versie van jezelf! Met deze 7 eenvoudige stappen heb jij binnen no time een gezonde, stralende huid.

Love ArganolieGeen dure crèmes of exclusieve behandelingen nodig

Love ArganolieSimpele maar effectieve tips die iedereen kan toepassen

De waardering van www.lovearganolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 124 reviews.