Rimpels voorkomen en verminderen, zo pak je dat aan

Huidveroudering is een proces waarmee we vroeg of laat allemaal te maken krijgen. De ene persoon helaas wat sneller dan de ander. Daarnaast verschilt de hoeveelheid en de diepte van de rimpels enorm per persoon. Lees hier hoe rimpels ontstaan, hoe je ze kunt voorkomen én verminderen.

Rimpels voorkomen en verminderen, zo pak je dat aan

Hormonen en leefstijl spelen een rol bij het ontstaan van rimpels

Hoe je huid zich ontwikkeld is voor een deel erfelijk bepaald. Hebben je vader of moeder veel rimpels? Grote kans dat jij die later ook krijgt. Hebben zij juist op hoge leeftijd nog een vrij gladde, strakke huid, dan behoor jij wellicht ook tot de gelukkigen waarbij de huidveroudering best mee valt. Naast de erfelijke aanleg spelen ook je huidtype en leefstijl een rol bij huidveroudering. Mensen met een dikke of vette huid krijgen bijvoorbeeld minder snel rimpels dan mensen met een hele droge of dunne huid. Daarnaast speelt de hormoonhuishouding een rol en ook roken, ongezonde voeding en veel blootstelling aan de zon zorgen ervoor dat je sneller rimpels krijgt. Je hebt niet overal zelf invloed op, maar er zijn ook factoren waarop je wél zelf invloed kunt uitoefenen.

Huidveroudering vertragen

Het proces van huidveroudering is niet te stoppen, maar wel wat af te remmen. Het ontstaan van rimpels is dan ook nooit helemaal te voorkomen. Het zou er ook maar gek uit zien als je op hoge leeftijd geen enkel rimpeltje hebt. Er zijn echter wel een aantal dingen die je kunt doen om het proces van huidveroudering te vertragen. Eigenlijk kunnen we het kort samenvatten door te zeggen dat een gezonde leefstijl heel belangrijk is. Denk aan:

  • Gevarieerde voeding met voldoende groente en fruit
  • Terughoudend zijn met alcoholgebruik
  • Niet roken
  • Voldoende slapen
  • Regelmatig bewegen, liefst in de buitenlucht
  • Stress vermijden

De bovenstaande adviezen zijn natuurlijk niet alleen goed voor je huid, maar ook voor de rest van je lichaam. Hoe gezonder je leeft, des te minder kans je hebt op vroegtijdige huidveroudering.

Naast een gezonde levensstijl is het natuurlijk ontzettend belangrijk om je huid goed te verzorgen. Naarmate je ouder wordt – vanaf een jaar of 30 – nemen de elasticiteit en het vochtgehalte van je huid af. Hierdoor ontstaan eerst fijne lijntjes en later rimpels.

Minder rimpels door goede gezichtsverzorging

Door gezond te leven verzorg je je huid als het ware van binnenuit. Wil je een echt effectieve oplossing voor het voorkomen van rimpels, dan is het ook belangrijk dat je je huid vanaf de buitenkant goed verzorgd. Gebruik daarvoor producten die speciaal ontwikkeld zijn voor de ouder wordende huid. Producten met arganolie zijn daarvoor heel geschikt. Arganolie bevat namelijk veel vetzuren en vitamine E, die beiden een anti-ageing effect hebben op de huid. Reinig je gezicht dagelijks met een voedende gezichtsreiniger en verzorg je huid daarna met een vochtinbrengende antirimpelcrème. Heb je een erg droge huid, gebruik dan eventueel een serum of een druppeltje pure arganolie onder je dag- of nachtverzorging.

Rimpels voorkomen en verminderen, zo pak je dat aan

Bestaande rimpels en lijntjes kun je helaas niet laten verdwijnen – dat kunnen alleen botox en fillers – maar door een goede huidverzorging in combinatie met een gezonde leefstijl kun je ze wel iets minder diep maken, waardoor ze minder opvallen. Daarnaast kun je verdere huidveroudering vertragen waardoor je er later ook nog geweldig uit ziet.

Hi! Ik ben Astrid van Kollenburg. Vanaf het moment dat ik kennismaakte met arganolie en zag wat het met mijn huid en haar deed, ben ik verkocht. Op het blog van Love Arganolie schrijf ik over alle toepassingen van arganolie en geef ik tips om je huid, haar en nagels optimaal te verzorgen. Enjoy!

IN 7 STAPPEN EEN STRALENDE HUID

Word de mooiste versie van jezelf! Met deze 7 eenvoudige stappen heb jij binnen no time een gezonde, stralende huid.

Love ArganolieGeen dure crèmes of exclusieve behandelingen nodig

Love ArganolieSimpele maar effectieve tips die iedereen kan toepassen

De waardering van www.lovearganolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 124 reviews.