Sauna is niet alleen ontspannend maar ook heel gezond

Vind jij het ook zo fijn om naar de sauna te gaan? Even helemaal ontspannen en alle zorgen en stress achter je laten. Heerlijk! Maar wist je dat een saunabezoek op zijn tijd niet alleen heel fijn is, maar ook een positief effect heeft op je gezondheid? De warmte van de sauna zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur stijgt naar zo’n 39 graden. Hierdoor gaan de poriën in je huid openstaan en ga je zweten, wat weer voor verkoeling zorgt en waardoor je tegelijkertijd afvalstoffen kwijtraakt.

Sauna is niet alleen ontspannend maar ook heel gezond

De sauna als medicijn

Heel wat gezondheidsvoordelen komen natuurlijk voort uit het feit dat de sauna een extreem ontspannende werking heeft op ons lichaam. Zo toont studie na studie aan dat de sauna een zinvolle behandeling is voor patiënten met chronische pijn. Ook bij acute spier- en gewrichtspijnen is een sauna een effectieve behandeling om de pijn te verlichten. Maar daar stoppen de effecten echter nog lang niet. Ook voor sporters is een bezoek aan de sauna een goed idee. Zo zorgt de toename van de weefseltemperatuur ervoor dat je minder gevoelig bent voor blessures. Reden genoeg dus om regelmatig een bezoekje aan de sauna te plannen. Tip: neem een fijne sauna omslagdoek mee, zodat je je altijd comfortabel voelt.

En nog meer

Ook als je geen spier- en gewrichtsklachten hebt of niet zo’n fanatieke sporter bent is de sauna een aanrader. De warmte heeft namelijk ook een positief effect op de ademhaling en de longfunctie en kan het immuunsysteem boosten. Bovendien heeft een sauna een positief effect op slapeloosheid en een regulerend effect op de bloeddruk. Doordat je zweet verlies je veel vocht, waardoor je bloeddruk lager wordt.

Mooie huid

De warmte in de sauna zorgt ervoor dat je bloedvaten een klein beetje wijder worden. Met name de kleine bloedvaatjes in de huid, omdat het lichaam zo de warmte beter kwijt kan. De extra bloedtoevoer naar de huid zorgt ervoor dat voedingsstoffen je huid van binnenuit kunnen bereiken en dat afvalstoffen je lichaam verlaten. Na afloop zal je ook merken dat je huid straalt en er gezonder uit ziet.

Daarnaast moeten je lever en nieren harder werken tijdens een sauna bezoek, waardoor ook deze organen extra afvalstoffen uitscheiden en je lichaam als het ware ontgift wordt. Natuurlijk is het wel belangrijk om voldoende te drinken!

Onmisbaar: een mooie sauna omslagdoek

Een sauna zonder omslagdoek is voor de meeste mensen ondenkbaar. Het is de ideale partner in de gemeenschappelijke zones van de sauna en is bovendien vaak ook hartstikke nodig om het zelf min of meer wat droog te houden in de sauna. Wist je dat een hamamdoek de ideale sauna omslagdoek is? Ze zijn licht van gewicht en kunnen ontzettend veel vocht opnemen. Meer dan een gewone handdoek, die bovendien onhandig zwaar kan worden. Hamamdoeken zijn bovendien lekker groot, waardoor je ze niet alleen kunt gebruiken om op te zitten of liggen, maar ook als omslagdoek. Fijn voor die momenten dat je liever even niet naakt rondloopt in de sauna. Wat ook heel fijn is: hamamdoeken drogen snel, leg ze tijdens je saunabezoek even in de zon en je hebt weer een droge omslagdoek. Vergeet immers niet dat hamamdoeken uit de regio komen waar badhuizen hun aanvang vonden. Dat is geen toeval!

Sauna is niet alleen ontspannend maar ook heel gezond

Hi! Ik ben Astrid van Kollenburg. Vanaf het moment dat ik kennismaakte met arganolie en zag wat het met mijn huid en haar deed, ben ik verkocht. Op het blog van Love Arganolie schrijf ik over alle toepassingen van arganolie en geef ik tips om je huid, haar en nagels optimaal te verzorgen. Enjoy!

IN 7 STAPPEN EEN STRALENDE HUID

Word de mooiste versie van jezelf! Met deze 7 eenvoudige stappen heb jij binnen no time een gezonde, stralende huid.

Love ArganolieGeen dure crèmes of exclusieve behandelingen nodig

Love ArganolieSimpele maar effectieve tips die iedereen kan toepassen

De waardering van www.lovearganolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 124 reviews.