Wil je een stralende huid? Stop dan vandaag nog met deze drie gewoontes

Een doffe, geïrriteerde huid met vlekjes en onzuiverheden. Of de deur niet uit durven zonder make-up op. Dat klinkt niet als iets waar je vrolijk van wordt toch? Wil jij ook een stralende, egale huid met een healthy glow? Dan heb ik goed nieuws voor je! Door vandaag nog te stoppen met deze drie gewoontes zal je huid er al binnen een paar dagen veel beter uit zien.

Slechte gewoonte #1 – Junkfood eten

Schoonheid haal je niet alleen uit een potje of tube. Schoonheid komt voor een heel groot deel van binnenuit. Hoe beter je voor je lichaam zorgt – dus hoe gezonder je leeft – des te mooier je huid zal zijn. Veel huidproblemen ontstaan door een tekort aan bepaalde voedingsstoffen, zoals vitamines of mineralen. Daarnaast zorgen veel koffie, vet eten, suikerrijk eten en alcohol voor huidproblemen. Door ongezond te eten raakt je lichaam uit balans en ontstaan er tekorten aan essentiële voedingsstoffen. Dat uit zich in huidproblemen zoals uitslag, roodheid, irritatie, dofheid en onzuiverheden.

Oplossing – gezond eten

Wen jezelf een gezond en gevarieerd voedingspatroon aan, met veel verse groenten en fruit, eiwitten en gezonde vetten. Drink minimaal 2 liter water per dag en vermijd koolhydraten en suikers. Deze zorgen ervoor dat je huid sneller verouderd. Probeer het eens een paar weken. Je zal merken dat je huid in no time haar gezonde glow terug krijgt en dat je steeds vaker complimenten krijgt over hoe goed je er uit ziet.

Slechte gewoonte #2 – Te weinig slapen

We hebben zoveel te doen op een dag. Werk, het huishouden en je gezin slokken veel tijd op. Daarnaast wil je ook je sociale contacten onderhouden, tijd maken voor hobby’s en voor jezelf. Dan blijft er soms weinig tijd over om te slapen. Of misschien ga je graag laat naar bed, terwijl de wekker al vroeg weer gaat. Je drukke leven kan ervoor zorgen dat je te weinig slaapt. Dat is slecht voor je lichaam, want dat heeft voldoende slaap nodig om zich te herstellen en bij te komen van de dag. Als je slaapt vernieuwen je huid- en haarcellen zich. Slaap je slecht of te weinig, dan verstoor je dit proces. Je krijgt dan last van een doffe huid en haren die niet meer mooi glanzen. Daarnaast raakt je hormoonhuishouding uit balans, gaat je huid er grauw uit zien en kunnen allerlei huidproblemen de kop op steken.

Oplossing – een uurtje eerder naar bed

Krijg je te weinig slaap, dan is dat natuurlijk eenvoudig op te lossen. Door simpelweg een uur eerder naar bed te gaan kun je ervoor zorgen dat je lichaam wel voldoende slaap krijgt. Uit onderzoek blijkt dat het geen zin heeft om de hele week weinig te slapen en vervolgens in het weekend de halve dag in je bed te blijven liggen. Je lichaam (en geest) zijn het meest gebaat bij regelmaat. Probeer dus elke nacht zo’n 7 a 8 uur te slapen.

Slechte gewoonte #3 – vaak je gezicht aanraken

Het klinkt misschien wat vreemd, want waarom zou je je gezicht niet mogen aanraken? Als je schone handen hebt is daar ook niets mis mee. Maar helaas hebben we niet de hele dag door schone handen. Hoe vaak je je handen ook wast, ze zitten vol vuil, vet en bacteriën. Als je continue je gezicht aanraakt is breng je deze (onzichtbare) vervuilingen over op je huid, waardoor onzuiverheden kunnen ontstaan.

Waarschijnlijk sta je er niet eens bij stil hoe vaak je op een dag je gezicht aanraakt. Probeer je er bewust van te worden, dan kom je erachter dat je ongemerkt de hele dag door aan je gezicht zit. Onderzoek in Amerika toonde aan dat mensen gemiddeld 3,6 keer per uur hun gezicht aanraken.

Oplossing – bedwing jezelf!

Waarschijnlijk weet je uit ervaring hoe verleidelijk het is om te zoeken naar oneffenheden in je gezicht. En om daar vervolgens aan te gaan pulken. Niet doen! Hiermee beschadig je je huid en met je handen kun je bacteriën in de wondjes brengen, waardoor ontstekingen en littekentjes kunnen ontstaan. Dan heb je het probleem alleen maar groter gemaakt!

Je weet nu wat je te doen staat als je een gezonde, stralende huid wilt: gezond eten, genoeg slapen en de verleiding proberen te weerstaan om met je handen aan je gezicht te zitten. Vermijd je de slechte gewoontes die ik in dit artikel beschreven heb, dan zal je merken dat je binnen no-time een gezondere huid krijgt. Zonder dure crèmes, exclusieve serums of gekke gezichtsmaskers.

IN 7 STAPPEN EEN STRALENDE HUID

Word de mooiste versie van jezelf! Met deze 7 eenvoudige stappen heb jij binnen no time een gezonde, stralende huid.

Love ArganolieGeen dure crèmes of exclusieve behandelingen nodig

Love ArganolieSimpele maar effectieve tips die iedereen kan toepassen

De waardering van www.lovearganolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 124 reviews.