Striae verminderen? Arganolie helpt!

Zodra je lichaam begint met groeien, kan er striae ontstaan. Dit kan doordat je als kind in een groeispurt terecht gekomen bent, doordat je huid opgerekt wordt als je zwanger bent, bij het aankomen van gewicht en zo zijn er nog veel meer oorzaken. Striae is een ongewenst verschijnsel en er zo snel mogelijk vanaf komen is vaak het grootste doel. Lees hier wat het precies is en welke striae behandeling écht goed werkt.
Striae verminderen? Arganolie helpt!

Wat is striae (stretchmarks)?

We kennen striae, ook wel stretchmarks of striemen, voornamelijk bij een zwangerschap. Door de snelle groei van de buik wordt de huid uitgerekt. Het onderhuidse bindweefsel komt onder spanning te staan en rekt onvoldoende mee, waardoor het scheurt. Dit is niet pijnlijk, maar leidt wel tot paarsrode strepen op de huid. Overigens ontstaat striae niet alleen bij een zwangerschap, maar ook bij een groeispurt. Vaak zie je het op de heupen of borsten en bijvoorbeeld bij bodybuilders als hun spiermassa sneller toeneemt dan de huid aankan. In het begin zijn die striemen vaak wat paarsig, maar na verloop van tijd worden ze wit tot parelmoerachtig, waardoor ze al veel minder opvallen. Striae is onschuldig, maar veel vrouwen willen toch de striae verminderen of verwijderen omdat ze het ontsierend vinden. Een oplossing die 100% effectief is, is helaas nog niet gevonden. Toch zijn er verschillende dingen die ervoor zorgen dat de striae vermindert of minder opvalt.

Striae verminderen met arganolie

Wil je striae verminderen, dan is het belangrijk dat je je huid goed masseert en verzorgd. Bij een gehydrateerde huid vallen de striemen namelijk minder op. Gebruik bijvoorbeeld arganolie als striae behandeling. Arganolie heeft een herstellende werking op de huid, voelt heel fijn aan wanneer je het aanbrengt en voedt je huid intensief. Smeer de striemen dagelijks in met de olie en masseer diit in totdat alle olie door de huid is opgenomen. Je mag daarbij best wat kracht uitoefenen zodat ook het onderhuidse bindweefsel wordt gestimuleerd. Na een tijdje zal je zien dat de striae vermindert. Door de herstellende werking van arganolie wordt je huid soepeler, waardoor de striemen verdwijnen. Striae zal nooit volledig verdwijnen, maar met dagelijkse massages met arganolie kun je het wel flink verminderen.

Striae voorkomen is beter dan genezen

Het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ geldt natuurlijk ook in dit geval. Smeer je huid regelmatig in met een verzorgende bodylotion of gewoon met pure arganolie. Een gezonde, gehydrateerde en elastische huid ziet er mooier uit, voelt fijner aan en krijgt minder striae.

Hi! Ik ben Astrid van Kollenburg. Vanaf het moment dat ik kennismaakte met arganolie en zag wat het met mijn huid en haar deed, ben ik verkocht. Op het blog van Love Arganolie schrijf ik over alle toepassingen van arganolie en geef ik tips om je huid, haar en nagels optimaal te verzorgen. Enjoy!

IN 7 STAPPEN EEN STRALENDE HUID

Word de mooiste versie van jezelf! Met deze 7 eenvoudige stappen heb jij binnen no time een gezonde, stralende huid.

Love ArganolieGeen dure crèmes of exclusieve behandelingen nodig

Love ArganolieSimpele maar effectieve tips die iedereen kan toepassen

De waardering van www.lovearganolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 124 reviews.