Tips voor zachte voeten in de winter

In de zomer krijgen onze voeten vaak meer dan voldoende aandacht. Er wordt gescrubt, gesmeerd, nagels worden gelakt en de magazines staan vol met tips om je voeten zomerklaar te maken. Begrijpelijk ook, in zomerse schoenen vangen je voeten natuurlijk veel meer blikken dan in de herfst en in de winter. Toch kunnen onze voeten juist in die koude seizoenen wel wat meer verzorging gebruiken. Daarnaast is het in gure tijden natuurlijk ook fijn om in de badkamer jezelf en je voeten eens extra te verwennen.

Tips voor zachte voeten in de winter

Tips voor voetverzorging

Om ervoor te zorgen dat je voeten ook in de winter niet uitdrogen en optimaal verzorgd blijven, zijn er heel wat dingen die je prima thuis kunt doen. Wanneer je last hebt van vermoeide voeten is het bijvoorbeeld heerlijk om te starten met een voetmassage. Hier kun je een houten voet massageroller voor gebruiken. Je kunt, terwijl je ontspannen zit, met je voeten over de rollers gaan. Op deze manier krijgen ze een ontspannende massage waarbij de doorbloeding gestimuleerd wordt. Erg prettig wanneer je last hebt van wintertenen of als je lang gestaan of gelopen hebt.

Vervolgens kun je met een puimsteen je voeten op een natuurlijke manier scrubben, ze worden hier zijdezacht van. Een puimsteen wordt gemaakt van Egyptische lava, dit zorgt ervoor dat dode huidcellen en eelt worden verwijderd.

Wanneer je je voeten gescrubt hebt, is het erg fijn om ze in te smeren met voetcrème met arganolie en olijfolie. Deze voetcrème staat bekend om zijn voedende en hydraterende werking en is daarmee extra fijn voor droge, ruwe voeten. In de herfst en winter geen overbodige luxe!

Verzorgde en mooie voeten

Je teennagels knip je en eventueel gebruik je nog een voedende creme of olie speciaal voor je nagelriemen. Als finishing touch kies je voor een mooie natuurlijke nagellak, of juist een knalkleurtje om wat kleur te creëren in donkere winterse tijden. Al zijn je voeten in de herfst en winter vaak verstopt, een goede voetverzorging is altijd belangrijk en ook nog eens heerlijk ontspannend. Zo ben je als de lente aanbreekt, al helemaal klaar voor een zomerse look!

Hi! Ik ben Astrid van Kollenburg. Vanaf het moment dat ik kennismaakte met arganolie en zag wat het met mijn huid en haar deed, ben ik verkocht. Op het blog van Love Arganolie schrijf ik over alle toepassingen van arganolie en geef ik tips om je huid, haar en nagels optimaal te verzorgen. Enjoy!

IN 7 STAPPEN EEN STRALENDE HUID

Word de mooiste versie van jezelf! Met deze 7 eenvoudige stappen heb jij binnen no time een gezonde, stralende huid.

Love ArganolieGeen dure crèmes of exclusieve behandelingen nodig

Love ArganolieSimpele maar effectieve tips die iedereen kan toepassen

De waardering van www.lovearganolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 124 reviews.