Van hielkloven naar zachte voeten, zo doe je dat!

Veel mensen hebben last van hielkloven. Het komt bij zowel mannen als vrouwen voor. Wanneer de klachten van de hielkloven niet ernstig zijn, kun je die zelf oplossen door je voeten goed te verzorgen. Een pedicure is eventueel ook een oplossing.

Van hielkloven naar zachte voeten, zo doe je dat!

Hoe ontstaan hielkoven?

Bij het ontstaan van hielkloven spelen een aantal zaken een rol:
  • het negeren van een droge huid en overmatige eeltvorming
  • het dragen van open schoenen en slippers
  • een staand beroep
  • diabetes
  • ouderdom
  • overgewicht

Uitdroging van de huid en overmatige eeltvorming zijn meestal de oorzaak van hielkloven. De huid verliest door de uitdroging zijn elasticiteit en scheurt bij belasting tijdens het lopen en staan. Bij overgewicht hebben voeten een zwaardere belasting waardoor er sneller scheurtjes ontstaan.

Wat kun je zelf aan hielkloofjes doen?

Verwijder voorzichtig een deel van de oppervlakkige eeltlaag op de hielen. Dit kun je doen met behulp van bijvoorbeeld een puimsteen of een eeltvijltje. Smeer je voeten vervolgens in met een verzorgende voetcrème. Probeer ook eens pure arganolie of een voetcrème met arganolie. Arganolie zit vol met vetzuren die de huid herstelt en beschermt.

Tip: trek na het insmeren van je voeten schone katoenen sokken aan zodat de crème of olie kan intrekken. Je kunt je voeten eventueel in plastic folie wikkelen zodat de olie of crème nog beter kan intrekken. Eelt verwijderen hoef je niet dagelijks te doen als je hielkloven wilt voorkomen of genezen. Te veel eelt of huid weghalen is immers ook niet goed. Eén keer per week is voldoende. Insmeren is wel heel belangrijk. Doe dit bijvoorbeeld elke avond voor het slapen gaan en maak hiervan een gewoonte. Na een aantal dagen voelen je voeten weer heerlijk zacht aan en zijn de kloofjes verleden tijd.

Wanneer de voeten langdurig worden belast kunnen hielkloven soms ook ernstige en pijnlijke vormen aannemen. Ze kunnen gaan bloeden, ontsteken of geïnfecteerd raken. In dat geval kun je het best een pedicure of een arts raadplegen.

Zo kun je hielkloven voorkomen

Een goede voetverzorging is van groot belang bij het voorkomen van hielkloven. Het is om die reden belangrijk om alert te zijn op een droge huid en overmatige eeltvorming op je voeten. Wanneer je merkt dat je huid droog aanvoelt kun je direct je voeten insmeren. Probeer ook zo min mogelijk schoenen met een open hiel te dragen. Hierdoor drogen de hielen sneller uit.
Heb jij nog aanvullende tips om hielkloven te voorkomen? Geef hieronder je reactie!

 

Hi! Ik ben Astrid van Kollenburg. Vanaf het moment dat ik kennismaakte met arganolie en zag wat het met mijn huid en haar deed, ben ik verkocht. Op het blog van Love Arganolie schrijf ik over alle toepassingen van arganolie en geef ik tips om je huid, haar en nagels optimaal te verzorgen. Enjoy!

IN 7 STAPPEN EEN STRALENDE HUID

Word de mooiste versie van jezelf! Met deze 7 eenvoudige stappen heb jij binnen no time een gezonde, stralende huid.

Love ArganolieGeen dure crèmes of exclusieve behandelingen nodig

Love ArganolieSimpele maar effectieve tips die iedereen kan toepassen

De waardering van www.lovearganolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 124 reviews.