Verwen jezelf of je partner met een voetmassage

Niets is zo ontspannend als een heerlijke voetmassage na een drukke dag. Of je jezelf een voetmassage geeft of je dat er een krijgt van je partner, dat maakt niet zoveel uit. Vaak loop je ongemerkt gespannen rond, vooral als je bijvoorbeeld een staand beroep hebt of een beroep waarbij je veel loopt. Ook degenen die achter een bureau werken, merken vaak niet hoe gespannen de spieren van het lichaam kunnen zijn bij het uitvoeren van verschillende taken. Ook stress, bijvoorbeeld door spanning gedurende de dag, of door strakke deadlines, draagt bij aan gespannen en zelfs verkrampte spieren. Dit geldt in het bijzonder voor de voeten en de voetzoelen, die ons lichaam dragen.

Verwen jezelf of je partner met een voetmassage

De voordelen van een goede voetmassage

Hoewel het mogelijk is om tijdens het zitten kleine bewegingen te maken met de voeten om de spieren wat losser te maken, gaat er niets boven een goede massage. Hierbij kun je bijvoorbeeld een voedende arganolie gebruiken, die de (vaak wat droge) huid van de voeten goed helpt verzorgen. De voordelen van een prettige voetmassage zijn goed merkbaar na de massage. Bij het met masserende kneedbewegingen bewerken van de hiel en de zool van de voet zul je merken dat ook de spieren van de onderbenen als vanzelf ontspannen. De kuiten laten spanning los en de spieren voelen niet meer verkrampt aan.

Maak een gewoonte van een voetmassage

Maak er een goede gewoonte van om bijvoorbeeld tijdens het televisie kijken – of wanneer je gewoon ontspannen op de bank zit aan het einde van de dag – meteen je voeten te masseren. Wissel kleine draaibewegingen van je vingers en handen af met het maken van drukkende bewegingen op de zool van de voet. Werk hierbij in de richting van je hiel. Maak draaibewegingen met de enkels en zorg ervoor dat de spieren in de voeten weer los aanvoelen. Doe dit zo’n drie tot vijf maal per week en je zult merken dat je voeten minder snel vermoeid raken. Ook kan hierdoor rugpijn en kramp in de benen afnemen.

Zorg voor je partner

Ook je partner zal een goede voetmassage zeker waarderen. Vooral als je elkaar een voetmassage geeft en bijvoorbeeld ook de schouders losmaakt met dezelfde olie, ga je gegarandeerd een goede nachtrust tegemoet. Je hoeft geen expert te zijn voor het geven van een massage, ga op je gevoel af en luister naar wat de ander prettig vindt. Geniet van een moment voor ekaar (of jezelf), maak een heerlijk voetbad klaar met warm water en je favoriete geurolie en geniet! Je kunt na het voetbad tevens gebruik maken van een lekkere scrub, waarmee je dode huid van de voeten kunt verwijderen en verzachten. Het is wel belangrijk om hierna een goede olie aan te brengen op de huid. Je voeten zullen je dankbaar zijn, je huid voelt weer zacht en soepel aan en je gaat de dag uitgerust en ontspannen tegemoet.

Tip: gebruik deze massageolie met argan om je voeten te masseren.

Massageolie met argan

Hi! Ik ben Astrid van Kollenburg. Vanaf het moment dat ik kennismaakte met arganolie en zag wat het met mijn huid en haar deed, ben ik verkocht. Op het blog van Love Arganolie schrijf ik over alle toepassingen van arganolie en geef ik tips om je huid, haar en nagels optimaal te verzorgen. Enjoy!

IN 7 STAPPEN EEN STRALENDE HUID

Word de mooiste versie van jezelf! Met deze 7 eenvoudige stappen heb jij binnen no time een gezonde, stralende huid.

Love ArganolieGeen dure crèmes of exclusieve behandelingen nodig

Love ArganolieSimpele maar effectieve tips die iedereen kan toepassen

De waardering van www.lovearganolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 125 reviews.