De voor- en nadelen van vloeibare en vaste zeep

Van scrub tot dagcrème en shampoo: in de badkamer vind je allerlei producten. Een goede zeep mag daarbij niet ontbreken. Tegenwoordig gebruiken mensen steeds vaker vloeibare zeep. Het is gemakkelijker te gebruiken dan vaste zeep, maar wel duurder. Wij zetten alle voor- en nadelen van vloeibare en vaste zeep voor je op een rij.

Verwen jezelf of een ander met een heerlijke Marseillezeep met arganolie

Organic Olive vloeibare Marseille zeepVloeibare zeep: makkelijk in gebruik

Voor persoonlijke verzorgingsproducten is tegenwoordig een enorme markt en daardoor ook een enorm aanbod. Misschien zie je in een winkel of webshop soms door de bomen het bos niet meer. Moet je nu kiezen voor vloeibare of vaste zeep? En met welke geur dan? In het verleden was de keuze veel minder groot. Mensen wasten zich gewoon van top tot teen met een stuk vaste zeep. Alles veranderde met de komst van de vloeibare zeep. Inmiddels gebruiken de meeste huishoudens tijdens het wassen vloeibare zeep, omdat dit gemakkelijk te gebruiken is. Je spuit slechts een kleine hoeveelheid in je hand en begint met wassen.

Verschil tussen vloeibare- en vaste zeep

Het gebruik van een vaste zeep (een blok zeep) heeft echter een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van vloeibare zeep.

  • Het is veel zuiniger in gebruik. Van een vloeibare zeep pak je al snel te veel. Met een vaste zeep heb je daar geen last van. Je kunt beter doseren, waardoor de zeep langer mee gaat.
  • Vloeibare zeep bevat vaak allerlei kunstmatige ingrediënten, waaronder conserveringsmiddelen. Schimmels en bacteriën gedijen goed in een vochtige omgeving, waardoor fabrikanten er niet aan ontkomen om deze chemische stoffen toe te voegen om de zeep langer houdbaar te maken. Bij vaste zeep is dat niet nodig, waardoor deze zeep een stuk natuurlijker is. Of zelfs 100% natuurlijk, zoals deze Marseillezepen. Deze bevatten oliën, boters en kruidenextracten die ook echt wat doen voor je huid.
  • Vloeibare zeep bestaat voor een groot deel uit water. Hierdoor is deze zeep slechter voor het milieu: er is meer verpakkingsmateriaal nodig, de conserveringsmiddelen zijn niet natuurlijk en worden dus lastig afgebroken door het milieu en het transport is duurder vanwege de grotere verpakkingen. Vaste zeep kan bovendien milieuvriendelijk verpakt worden in bijvoorbeeld een (gerecycled) kartonnen doosje of een kartonnen wikkel.
  • Als je bovenstaande punten gelezen hebt begrijp je waarom een vaste zeep vaak veel goedkoper is dan een vloeibare zeep. Mooi meegenomen toch?

De voor- en nadelen van vloeibare en vaste zeep

Heb jij hier al eens over nagedacht? Sinds wij ons hiervan bewust zijn gebruiken we voornamelijk nog vaste zepen, ook onder de douche en voor ons gezicht en nu zelfs voor ons haar! Het is even wennen als je zo’n handig zeeppompje gewend bent en ook voor kleine kinderhandjes is het even oefenen, maar geloof ons, dat is het wel waard!

Hi! Ik ben Astrid van Kollenburg. Vanaf het moment dat ik kennismaakte met arganolie en zag wat het met mijn huid en haar deed, ben ik verkocht. Op het blog van Love Arganolie schrijf ik over alle toepassingen van arganolie en geef ik tips om je huid, haar en nagels optimaal te verzorgen. Enjoy!

IN 7 STAPPEN EEN STRALENDE HUID

Word de mooiste versie van jezelf! Met deze 7 eenvoudige stappen heb jij binnen no time een gezonde, stralende huid.

Love ArganolieGeen dure crèmes of exclusieve behandelingen nodig

Love ArganolieSimpele maar effectieve tips die iedereen kan toepassen

De waardering van www.lovearganolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 124 reviews.