Verbrand door de zon, wat te doen?

Niets is zo vervelend als na een dagje lekker zonnen helemaal roodverbrand huiswaarts te moeten keren. Het kan zijn dat je je wel ingesmeerd hebt maar met een te lage factor (SPF), of gewoon niet vaak genoeg. Of erger.. je bent helemaal vergeten om je met zonnebrandcrème in te smeren. Dat is mij een keer gebeurd deze zomer. Ik was zo druk met dat de kinderen niet zouden verbranden dat ik mezelf vergat en aan het eind van de dag verbrand bleek. Oeps! Gelukkig zijn er allerlei dingen die je kunt doen om de roodheid en pijn van je huid te verminderen.

Verbrand door de zon, wat te doen?

Tip bij verbranding door ze zon: koelen en smeren

Bij verbranding moet je eerst koelen, dat weet je waarschijnlijk wel. Dat geldt ook voor verbranding door de zon. Je kunt je huid bijvoorbeeld koelen met natte doeken, plakjes komkommer of wat yoghurt. Of smeer je huid regelmatig in met aftersun, ook dat heeft een verkoelend effect. Heb je geen aftersun in huis maar wil je wel gelijk wat doen aan je verbranding, hydrateer je huid dan na het koelen met een lichte crème. Gebruik bewust geen zware of dikke crème, want die sluit de huid af, waardoor de hitte er niet uit kan en jij alsnog met een rode huid blijft zitten. Of je nu aftersun of een lichte crème op je huid smeert – het is hoe dan ook goed voor je huid, want hierdoor vervel je minder snel omdat de huid gehydrateerd blijft. Wat sowieso altijd goed is bij een verbrande huid, is veel water drinken. Een door de zon verbrande huid verliest namelijk aardig wat vocht en dat moet je zoveel mogelijk proberen weer aan te vullen.

Bereid je voor als je de zon in gaat

Ook al verzorg je je huid na een verbranding heel goed, het feit blijft dat een verbranding door de zon schadelijk is voor je huid. Als de straling van de zon niet wordt tegengehouden door bescherming met een UV factor, zoals zonnebrandcrème of UV-werende kleding, dan zorgt deze ervoor dat de huid verbrand. Verbranding door de zon is zelfs de grootste oorzaak voor het ontstaan van huidkanker, dus niet iets waar je te makkelijk mee om moet gaan. De UV straling van de zon beschadigt je huidcellen. Soms zelfs zo erg dat het DNA van de cellen kapotgemaakt wordt. Als deze beschadigde cellen niet goed door je lichaam opgeruimd worden ontstaat er kanker.

En dat wil je allemaal natuurlijk niet, dus ga voortaan goed voorbereid de zon in. Bescherm jezelf tegen die schadelijke UV stralen! Bijvoorbeeld door het smeren van een zonnebrandcrème met arganolie. Deze beschermt niet alleen, maar verzorgt je huid tegelijkertijd en voorkomt uitdroging van de huid. De zonnebrandcrème is verkrijgbaar in factor (SPF) 20, 30 en 50. Ook al heb je je goed ingesmeerd met zonnebrandcrème, het beste is natuurlijk om tijdens het heetst van de dag in de schaduw te blijven. Of draag bedekkende kledingstukken of een hoed tegen de zon. Tegenwoordig is er super leuke UV (zwem)kleding verkrijgbaar, ook voor baby’s en kinderen.

Onze tips voor een geweldige zomer

Zonbescherming met arganolie

Hi! Ik ben Astrid van Kollenburg. Vanaf het moment dat ik kennismaakte met arganolie en zag wat het met mijn huid en haar deed, ben ik verkocht. Op het blog van Love Arganolie schrijf ik over alle toepassingen van arganolie en geef ik tips om je huid, haar en nagels optimaal te verzorgen. Enjoy!

IN 7 STAPPEN EEN STRALENDE HUID

Word de mooiste versie van jezelf! Met deze 7 eenvoudige stappen heb jij binnen no time een gezonde, stralende huid.

Love ArganolieGeen dure crèmes of exclusieve behandelingen nodig

Love ArganolieSimpele maar effectieve tips die iedereen kan toepassen

De waardering van www.lovearganolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 124 reviews.