Zwanger? Voorkom striae met arganolie

Zwangerschapsstriemen – of striae – zijn strepen die op de huid kunnen ontstaan nadat deze is uitgerekt. Wanneer je snel in gewicht aankomt, zoals tijdens een zwangerschap, kunnen er paarse strepen in de huid ontstaan. Wist je dat je deze zwangerschapsstriemen kunt voorkomen met arganolie?

Zwanger? Voorkom striae met arganolie

Wat zijn zwangerschapsstriemen?

Zwangerschapsstriemen wordt ook wel striae genoemd. Het zijn lijnen in de huid die ontstaan wanneer de huid wordt uitgerekt. Je kunt de striemen overal op je lichaam krijgen, maar de bekendste plekken zijn wel de buik, borst, bovenbenen en billen. Het kan voorkomen bij zowel mannen als vrouwen. De striae is ongevaarlijk en bezorgt geen medische of lichamelijke problemen. Toch ziet het er niet mooi uit en dit is voor de meeste mensen de voornaamste reden om geen zwangerschapsstriemen te willen.

Zwangerschapsstriemen voorkomen met arganolie

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Arganolie kan je hierbij helpen. Deze olie is afkomstig uit de noten van de arganboom en wordt gezien als één van de meest veelzijdige oliën die we ter wereld hebben. Vrouwen die zwanger zijn en dus weten dat de huid veel gaat rekken, doen er goed aan zich elke dag in te smeren met arganolie. Arganolie zit vol met antioxidanten die voor huidverjonging zorgen en daarom kan het ook helpen met het voorkomen van striae. Wanneer er al wat strepen zichtbaar zijn tijdens de zwangerschap, kun je deze extra insmeren met de arganolie. Overigens is deze olie ook erg fijn om te gebruiken als je niet zwanger bent. Je krijgt er een super zachte huid van.

Tijdens een dieet

Argan olie kan ook striae voorkomen tijdens een dieet. Wanneer je een crashdieet volgt en veel kilo’s kwijtraakt in een korte tijd, kan dit een behoorlijke aanslag zijn op je huid. Ook dan is arganolie dus een prima manier om je huid in optimale conditie te houden.

Heb je al striae?

Heb je al striae? Dan wil je daar natuurlijk graag vanaf. Helaas zijn zwangerschapsstriemen nooit helemaal aan te pakken. De roodpaarse lijnen krijgen na verloop van tijd een witte kleur, waardoor ze minder opvallend zijn. Maar helemaal weg gaan ze helaas nooit. Toch kan argan olie ook voor mensen met striae wel enorm helpen. Het houdt de huid soepel en gehydrateerd, wat de genezing bevordert. Binnen een paar weken zijn de striemen bijna niet meer zichtbaar.

Hi! Ik ben Astrid van Kollenburg. Vanaf het moment dat ik kennismaakte met arganolie en zag wat het met mijn huid en haar deed, ben ik verkocht. Op het blog van Love Arganolie schrijf ik over alle toepassingen van arganolie en geef ik tips om je huid, haar en nagels optimaal te verzorgen. Enjoy!

IN 7 STAPPEN EEN STRALENDE HUID

Word de mooiste versie van jezelf! Met deze 7 eenvoudige stappen heb jij binnen no time een gezonde, stralende huid.

Love ArganolieGeen dure crèmes of exclusieve behandelingen nodig

Love ArganolieSimpele maar effectieve tips die iedereen kan toepassen

De waardering van www.lovearganolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 124 reviews.